Erasmus+

LOCUS – Local cultures will they extinct? C-2

Щастливи сме да споделим, че проект „LOCUS – Local cultures will they extinct?“ по програма Еразъм+, Ключова дейност 2 – „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, проекти за „Партньорства за училищен обмен“ – КА229, след дълго прекъсване заради рестрикциите породени от COVID-19, продължава с втората планувана мобилност.

Дванадесет ученици от 11.клас на нашето училище взеха участие във втората мобилност, проведена в гр.Лисабон (20-24.06.2022), Португалия на тема „Оцеляване на местните културни аспекти в условията на глобализация „Survival of local cultural aspects in face of globalization. 

В мобилността взеха участие партньорите от Португалия и Германия. 

erasmus-c2-6
erasmus-c2-5
erasmus-c2-4
erasmus-c2-3
erasmus-c2-2
erasmus-c2-1
previous arrow
next arrow

Следвайки целта на проекта „Местните обичаи и как се отразява процесът на глобализацията върху тях“, учениците обсъдиха темата за това как културната идентичност се формира от многото холивудски филми, който гледаме, няколко икономически ползи, които печелим, или модна тенденция, която адаптираме от други култури.

По време на мобилностите учениците посетиха важни исторически места. Учениците създадоха Geocaching обиколка из Лисабон.

По време на градска разходка гост-студентите се натъкнаха на няколко QR-кода, поставени на исторически забележителности, сканираха кодовете и се запознаха с информацията, която дигиталния гид предоставя.

Ученици и учители имаха възможност да се запознаят с историята на паметниците, тяхното значение и принос за обществото. Освен това те успяха да изтрият предразсъдъците и да преодолеят клишетата и стереотипите за португалците. 

Всички дейности на мобилността допринесоха за по-добро разбирателство между европейските граждани и мирно бъдещо сътрудничество чрез взаимодействие и междукултурни процеси.

Нови промени на планувани активности С2 и С3
по проект „LOCUS – Local cultures will they extinct?“


Във връзка с продължаващата пандемия с COVID-19 и наложените ограничения в трите държави участващи в проекта, дейностите по C2 и C3 се отлагат за неопределено време.

Промени на планувани активности С2 и С3 по проект „LOCUS – Local cultures will they extinct?“

Във връзка с пандемията с COVID-19 и наложените ограничения,
дейностите по C2 и C3 се преместват както следва:

– C2 през октомври 2020 и
– C3 през февруари 2021

Ключова дейност 2 – „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, проекти за „Партньорства за училищен обмен“ – КА229

Щастливи сме да споделим, че проект „LOCUS – Local cultures will they extinct?“ по програма Еразъм+, Ключова дейност 2 – „Стратегически партньорства“, сектор „Училищно образование“, проекти за „Партньорства за училищен обмен“ – КА229, е вече в ход.

Дванадесет ученици от 11.клас на нашето училище взеха участие в първата планувана мобилност, проведена в гр.Гелзенкирхен, Германия на тема „Индустрията култура ли е? Как историята на минното дело влияе върху културата в района на Ruhr? „Is industry culture? How does the history of mining affect the culture in the Ruhr-Area?“.

В мобилността взеха участие партньорите от Португалия и Германия.

Следвайки целта на проекта „Местните обичаи и как се отразява процесът на глобализацията върху тях“, учениците от всяко училище направиха презентация на културното наследство на своята страна. Те посетиха значими примери на културната промяна в региона и имаха шанса да се запознаят с историята на паметниците, тяхното значение и принос за местното общество. По време на тази мобилност, бяха изработени и представени за гласуване предложения за лого на проекта.

Вярваме, че работата в екип и мултикултурна среда допринася за по-доброто разбиране, ползотворно бъдещо сътрудничество и солидарност на участиците в него. (18.12.2019 г.)

Презентация (Presentation)

Може да харесате още...