Посещение във Факултет за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт на ТУ София

На 22.03.2023 г. 50 ученици от 73. СУ „Владислав Граматик“ – София, водени от директора на училището, г-н Иван Петков и от Антоанета Фитнева-преподавател по ИТ, посетиха Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт (ФАГИОПМ) на Техническия университет – София.

Посещението се реализира в изпълнение на Споразумението за сътрудничество между Техническия университет – София и 73. СУ „Владислав Граматик“ – София.

В срещата участваха доц. д-р инж. Васил Гълъбов, декан на ФаГИОПМ, доц. д-р инж. д-р ик. Милена Крумова, зам.-декан на ФаГИОПМ, д-р Митко Василев, Главен изпълнителен директор на Германо-българската индустриално-търговска камара, Председател на Настоятелството на ФаГИОПМ, преподаватели и студенти от факултета.

Доц. Гълъбов запозна учениците със специалностите, които предлага факултетът, с начина на прием, с учебния процес по немски учебни програми и възможностите за получаване на диплома от германските университети-партньори. Студенти от различни специалности споделиха своя опит от следването си и изтъкнаха предимствата, които дава обучението във факултета.

Д-р Митко Василев, като представител на бизнеса разкри перспективите за успешна професионална реализация на абсолвентите на факултета в германски и международни компании в България и в чужбина.

Учениците от своя страна поставиха редица въпроси, на които получиха изчерпателни отговори от домакините на срещата.

Втората част на посещението бе посветена на разглеждането на библиотеката, учебните зали и лаборатории на факултета. Учениците останаха силно впечатлени от модерното оборудване в залите и лабораториите и от богатата литература, с които разполага факултетът. Срещата приключи с пожелание, абсолвентите на 73. СУ „Владислав Граматик“ да направят правилния избор и да станат студенти във Факултета за германско инженерно обучение и промишлен мениджмънт на ТУ – София.

Снимки от събитието

Може да харесате още...